Dat klopt! In de afgelopen twee maanden is al mijn tijd gaan zitten in familiezaken, waar nu een beetje rust in komt. Dit heeft me heel veel tijd en energie gekost, waardoor de werkzaamheden voor Puur Eten, lekker leven en het op de hoogte houden van jullie compleet naar de achtergrond is geraakt.

Maar nu ben ik terug met heel veel nieuwe energie en ideeën. Vooral ideeën over hoe je een gezond voedingspatroon kunt invoeren en, nog veel belangrijker, ook kunt behouden! Kijk maar eens om je heen, op stations, tankstations, pretparken enzovoorts. De keuze in snacks, frituur, snoep, frisdrank en nog meer van dat is veel groter dan de opties als je bijvoorbeeld glutenvrij of suikervrij (of allebei) wilt (of moet?) eten. Bovendien betaal je ook nog eens minimaal het dubbele áls je al iets vindt. Dan is de lol er snel af tijdens zo’n dag. Bij mij tenminste wel!

Dus hoe doe je dat nou?

Als eerste is het belangrijk om voor jezelf een keuze te maken: wil je zoveel als mogelijk je voedingspatroon aanhouden of kies je ervoor om ook af en toe dingen te eten die gewoon lekker zijn, ongeacht of ze wel of niet gezond zijn. Het is belangrijk hier goed over na te denken, zodat je een dag onderweg met vertrouwen tegemoet kan zien. Je hebt dan twee keuzes. Of je bereidt de dag goed voor en maakt een dag van tevoren het eten klaar dat je de dag erop mee wilt nemen (en dat dus past in jouw voedingspatroon), of je kiest er bewust voor om het voedingspatroon van jouw voorkeur een dag te laten voor wat het is.  Beide keuzes zijn natuurlijk prima, mits het goed voelt voor jou!

Gezond eten is natuurlijk prima en een goed streven, maar als het je stress gaat opleveren om dit ook voor elkaar te krijgen, moet je je afvragen of het dat wel waard is. Mits je geen intoleranties hebt, zal een dag niet zo letten op wat je eet, je geen kwaad doen op de langere termijn. Maak het jezelf niet te moeilijk, eten moet wel leuk blijven, welke keuzes je ook maakt!

Als je wilt dat ik eens met je meekijk met jouw voedingspatroon, kun je een eenmalig consult bij mij inplannen. Dit consult duurt een uur en kost € 60,=. Hierin kijk ik met je mee in je normale patroon en bespreek met jou hoe je met enkele aanpassingen je lichaam een groot plezier kunt doen. Na afloop maak ik een afgepast voedingsadvies en krijg je enkele recepten om hiermee aan de slag te gaan.

Heb je hier interesse in? Bel me dan op 06-38163505 of mail me op info@puuretenlekkerleven.nl!