Het is inmiddels bijna 4 jaar geleden dat ik bekend raakte met de impact van gezonde voeding. Mijn dochter had een verwenbox voor me besteld omdat ik in twee dagen tijd twee keer op en neer naar het zuiden van Limburg was gereden vanwege een concert… en de schat ging in diezelfde week op kamp…

Een bon voor een cursus “40 dagen suikervrij” vond ik daarin. Ik heb me aangemeld voor deze online cursus en leerde van alles over suikers en het effect daarvan op onze gezondheid. Mijn interesse was gewekt! Niet alleen merkte ik dat ook ik last had van afkickverschijnselen, ook was ik een paar kilo lichter. Hierna verviel ik al gauw in mijn oude patronen, maar toch begon er iets te knagen.
Dus ik ben verder gaan zoeken en lezen op het internet. Een jaar of 3 geleden kwam ik in aanraking met de Paleo lifestyle en ik had direct het gevoel dat dit heel goed bij mij paste. Ook vanwege mijn fibromyalgie, die toen een behoorlijke rol speelde in mijn leven.
Begin 2015 kwam ik thuis te zitten en ik heb toen voor het eerst Paleo uitgeprobeerd. Ik heb een aantal weken heel streng volgens dit voedingspatroon gegeten en de resultaten waren bijzonder. Mijn energie ging echt met sprongen vooruit en de kilo’s (die er stiekem weer aangekomen waren) vlogen eraf. Maar toen ik weer aan het werk ging, bleek het heel erg lastig om vol te houden.

Eind 2016 was ik zwaarder dan ik ooit was geweest en ik was er klaar mee. Ik ben weer overgegaan op de Paleo leefstijl en ik ben toen een kilo of 6 afgevallen. Ik liet de teugels weer vieren en kwam langzaam maar zeker weer 3 kilo aan. Vorig jaar heb ik een cursus voor natuurvoedingsadviseur gevolgd (met succes!) en wist ik dat ik alles wat ik heb geleerd in de afgelopen jaren, wil overbrengen op anderen. Ik zie om mij heen heel veel mensen worstelen, maar door alle tegenstrijdige informatie is het ontzettend lastig om keuzes te maken. De Paleo leefstijl is nog steeds helemaal mijn ding, maar ook ik worstel met alle verleidingen om me heen.

Gelukkig blijven de kilo’s er nu af, omdat ik heb geleerd wat mijn lijf het prettigst vindt. Ik stap dus telkens weer over op Paleo en dat is nu zo’n 70% van de tijd mijn voedingspatroon.
Valkuilen heb ik inmiddels ook voldoende ontdekt en ik heb nu tactieken ontwikkeld om deze valkuilen te omzeilen!

Wil jij ook je voedingspatroon blijvend aanpassen? Neem dan contact met mij op via 06-38163505 of via info@puuretenlekkerleven.nl. Tot het eind van deze week gelden nog aangepaste tarieven!

2 reacties

  1. Lilian Helder zegt:

    Mooi om te lezen hoe jeinteresse is aangewakkerd en wat je ermee hebt gedaan. Jouw verhaal is een bewijs hoe belangrijk voeding is. Ook voor hen die het lichamelijk minder snel merken. Je kunt tenslotte niet aan de buitenkant zien hoe de binnenkant eruit ziet.
    Ik hoop dat veel mensen dankzij jou meer inzicht krijgen in hun voedingspatroon en deze gaan aanpassen naar Puur eten en lekker leven.

Reacties zijn gesloten.