Maand: augustus 2018

De vakantie is weer voorbij…

Nu de vakantie echt weer voorbij is, is het ook voor mij weer back to basic! Klaar met alle suikerrijke, maar o zo ongezonde snacks, tussendoortjes en maaltijden. Ik heb inmiddels gemerkt dat ongezonde voeding mijn lijf echt geen goed doet.
 
Na een paar jaar op en af gezond eten, weet ik dat het niet vanzelf gaat om ongezonde voeding te laten staan. Je mindset en motivatie zijn minstens zo belangrijk. Om de knop om te zetten, heb ik voor mezelf een lijstje gemaakt met redenen waarom ik gezond wil eten. Als ik het moeilijk vind, pak ik dit lijstje erbij en denk ik: oh ja… En ik maak met mezelf ook echt een afspraak om me te houden aan mijn planning. Want gezond eten is echt een stuk lastiger zonder goede planning.
 
Aan het eind van de dag ben je moe en als je dan nog moet bedenken wat je gaat eten, is je motivatie vaak ver te zoeken. Zorg dus dat je een planning maakt en dat je de juiste boodschappen van tevoren in huis haalt.
 
Wat voor mij goed werkt is dat ik direct na thuiskomst, gelijk doorloop naar de keuken en datgene ga maken wat ik had bedacht. Dan gun ik mezelf geen tijd om na te denken en krijgt het stemmetje wat trek heeft in iets makkelijks en ongezonds geen ruimte! 
Inmiddels zit ik alweer helemaal in het ritme en vrijdag is voor mij altijd de dag dat ik mijn planning voor de volgende week ga maken. Ik heb hiervoor een handig whiteboard met een dagindeling.
Mijn weekplanner
Nadeel is wel dat het soms lastig is om steeds weer nieuwe dingen erop te zetten. En als dat bord helemaal leeg is, heb ik ook wel eens moeite om te bedenken wat ik nu weer ga eten! Maar met een beetje geduld en creativiteit lukt het elke week weer.
Zou jij het leuk vinden als ik mijn weekplanning met je deel? Laat het me dan weten door een reactie op dit berichtje te geven.
Veel liefs,
Mirjam

Bestelling E-book

Hieronder kun je je gegevens invullen om mijn e-book “Gezonder eten in 21 dagen” te bestellen.

Als je nog vragen hebt, kun je een mailtje sturen naar info@puuretenlekkerleven.nl.